پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114869
کدخدا منشي عارف/شرط غرضي براي مذاکره/اصلاح ساختاري قاليباف
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 679

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمدرضا عارف، سيد محمد غرضي و محمدباقر قاليباف، سه نفر از کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري، در سه برنامه تلويزيوني «با دوربين»، «گفتگوي ويژه خبري» و «انتخاب ايراني» که به ترتيب از شبکه هاي يک، دو و جام جم پخش شد، به بيان برنامه‌هاي انتخاباتي خود پرداختند که متن کامل آن به شرح زير است:

عارف: مشکلات را در زمان معاون اولي با «کدخدامنشي» حل مي‌کردم

محمدرضا عارف در ابتداي برنامه با اشاره به سوابق تحصيلي، کاري و همچنين فعاليت‌هاي خود در عرصه‌هاي اجتماعي، سياسي و مذهبي گفت: منش مديريتي من اخلاق‌گرايي و حاکميت عقلانيت بود و تلاش کردم تا از طريق هماهنگي با بخش‌ها و افراد مختلف، فعاليت‌هاي خود را دنبال کنم.

وي افزود: ارزيابي سايرين از عملکرد من، عموما ارزيابي مثبتي بود و همين مسئله باعث شد تا من ارتقاي جايگاه پيدا کنم و خوشحال هستم که توانستم در سه دهه گذشته چه در امور اجرايي، چه در عضويت در شوراها و نهادهاي بالادستي همانند مجمع تشخيص مصلحت نظام، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، فرهنگستان و علوم و رياست سه انجمن علمي و عضويتم در کادر هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف تجارب ارزنده‌اي را کسب کنم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت:‌ بنا به احساس تکليفي که کردم و شرايطي که کشورمان در آن قرار دارد، اين افتخار را پيدا کردم تا به عنوان يک نامزد در اين دوره از انتخابات شرکت کنم و چنانچه مردم خوب کشورمان تشخيص دادند، افتخار خدمتگزاري آنها را برعهده بگيرم.

عارف ادامه داد: فکر مي‌کنم با توجه به شناختم از مشکلات، پتانسيل‌ها و توانايي کشور و همچنين ارتباط خوبي که با نهادهاي نظام و نخبگان کشور و تعامل خوبي که با جريانات سياسي کشور دارم، بتوانم دولتي مقتدر و توانا تشکيل دهم تا بتوانيم کشور را با توجه به سند چشم‌اندازي که ميثاق همه ماست به پيش ببريم و در افق چشم‌انداز به جايگاه اول در منطقه برسانيم.

عارف در ادامه به 7 هدف راهبردي در برنامه خود اشاره کرد و اظهار داشت: شغل‌آفريني و کاهش بيکاري که در واقع از مشکلات امروز کشور بويژه جوانان به شمار مي‌رود از اولويت‌هاي ما خواهد بود که برنامه‌هاي خوبي را در اين زمينه در نظر گرفته‌ايم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: همچنين طرح ‌هاي ويژه‌اي را برنامه‌ريزي کرده‌ايم که حداقل يک ميليون فرصت شغلي را در سال ايجاد کنيم و با تحقق اين هدف نرخ بيکاري را يک رقمي خواهيم کرد.

وي هدف ديگر را افزايش قدرت خريد مردم و کاهش نرخ تورم دانست و گفت: فشار گراني تقريبا بر همه خانواده‌ها چه برخوردار و چه غير برخوردار سنگيني مي‌کند و سعي مي‌کنيم با استفاده از راهکارهاي مختلف، نرخ تورم را يک رقمي کنيم.

عارف با بيان اينکه بيش از 160 کشور دنيا تورم يک رقمي دارند، افزود: ما بايد در يک زمان کوتاه تورم را مهار و آن را کاهش دهيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در عين حال مهمترين کار را انضباط مالي دولت دانست و يادآور شد:‌ مشکل فعلي، رشد نقدينگي است که از 65 هزار ميليارد تومان در سال 83 به حدود 450 هزار ميليارد تومان رسيده است.

وي تصريح کرد: اصلاحات ساختاري را به طور جد دنبال مي‌کنيم و برگرداندن اختيارات به شوراهاي کليدي مثل شوراي پول و اعتبار را دنبال خواهيم کرد.

عارف با تاکيد بر اينکه از توليد به طور جدّ‌ حمايت خواهيم کرد، افزود: افزايش سرمايه‌گذاري از جمله کارهاي ما خواهد بود و افزايش سرانه کشور را با راهکارهايي که در برنامه وجود دارد پيگيري مي‌کنيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه بايد ثروتمند شويم و توليد ثروت کنيم، افزود: براي عدالت اجتماعي بايد ثروت را بين مردم توزيع کرد و بر همين اساس رشد اقتصاد 8 درصد را پيش‌بيني کرده‌ايم.

وي با تاکيد بر اينکه توسعه عدالت و کاهش نابرابري در بخش‌هاي مختلف را دنبال مي‌کنيم، افزود: کاهش فاصله بين فقرا و ثروتمندان از اولويت‌هاي ماست و در واقع ضريب جيني بايد کاهش يابد تا فاصله فقرا و اغنيا کم شود.

عارف در ادامه سخنان خود به استان‌هاي برخوردار و همچنين استان‌هاي مرزي اشاره کرد که در امر توسعه اختلافات زيادي با يکديگر دارند و گفت: برنامه ويژه‌اي براي نقاط مرزي داريم و نوار مرزي به شعاع 100 کيلومتر را با برنامه ويژه توسعه دنبال مي‌کنيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري مطالبات زنان را از اولويت‌هاي دولت خود دانست و اظهار داشت: در حال حاضر 55 درصد دانشجويان را دختران تشکيل مي دهند، اما در برنامه‌هاي توسعه و مديريت سهم ناچيزي دارند؛ بايد نرخ مشارکت خانم‌ها را در همه زمينه‌هاي اجتماعي بالا ببريم.

وي بر همين اساس به 18 ميليون زن خانه‌دار اشاره کرد و افزود: بايد خانه‌داري را يک شغل ديد و مهمترين مسئله بانوان نيز بيمه زنان خانه‌دار است که به طور جدّ دنبال مي‌‌کنيم؛ سهم زنان به هيچ وجه با آقايان قابل مقايسه نيست و بايد تلاش کرد در مديريت کشور، بانوان حضور جدي‌تري داشته باشند.

سياست خارجي موضوع ديگري بود که محمدرضا عارف به آن اشاره کرد و اظهار داشت: بايد شرايط فعلي را با تقويت دستگاه ديپلماسي کشور تغيير داده و با حضور فعال در مجامع بين‌المللي از حقوق به حق خود دفاع کنيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: ما داراي تمدن و فرهنگ قديمي هستيم و بايد از حقوق به حق خود دفاع کنيم اما تعامل سازنده داشته باشيم و از زبان ديپلماسي براي تقويت ارتباط با دنيا استفاده کنيم.

وي با بيان اينکه اولويت ما، کشورهاي اسلامي منطقه و جنبش عدم تعهد هستند، افزود: در حال حاضر رياست جنبش عدم تعهد به عهده ايران است و مي‌توان از اين پتانسيل براي بهبود روابط با دنيا استفاده کرد و روابط خود را ارتقاء بخشيد.

عارف تاکيد کرد: پيام ما به دنيا بايد پيام صلح باشد و رئيس جمهوري بيايد که پيام صلح ملت ايران را به دنيا برساند؛ بايد از ديپلماسي رسانه‌اي براي تقويت با دنيا کمک بگيريم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ادامه به صنعت گردشگري اشاره کرد و گفت: اين صنعت از اولويت‌هاي دولت ما خواهد بود و در واقع افرادي که به ايران مي‌آيند، در جريان مهمان‌نوازي و تمدن ايرانيان قرار خواهند گرفت.

وي افزود: ما بايد از ابزار گردشگري براي تقويت روابطمان با دنيا استفاده کنيم و در عين حال اين صنعت يکي از اولويت‌هاي ما در بخش اشتغال است؛ فکر مي‌کنم با توجه به زيربناها و سازوکارهاي لازم براي توسعه صنعت گردشگري بتوانيم از اين محل 200هزار فرصت شغلي داشته باشيم.

عارف ادامه داد: ما به دنبال يک جامعه فرهنگي، توانمند و شاداب هستيم؛ همچنين اولويت ديگر ما بحث سلامت است.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري، گفت: امروز حداقل 70 درصد از هزينه درماني از جيب مردم پرداخت مي‌شود که اين هزينه بايد به شدت کاهش يابد؛ بر اساس برنامه‌ريزي ما سهم مردم از هزينه درمان به حداقل 30 درصد مي‌رسد و براي اينکه اين اتفاق بيافتد بايد سهم سلامت از توليد ناخالص داخلي به حداقل 7درصد برسد چرا که ما به جامعه‌اي شاداب و با نشاط نياز داريم.

وي گفت: توسعه اماکن ورزشي جزو اولويت‌هاي ما است؛ ما سرانه يک متر مربع براي هر نفر را در بخش‌هاي ورزشي و براي پر کردن اوقات فراغت جوانان در نظر گرفته‌ايم.

عارف اظهار داشت: موضوع جدي ديگري دغدغه عموم جوانان ما است موضوع مسکن است؛ سن ازدواج در کشور ما حداقل 5 سال افزايش پيدا کرده است؛ اگر علت اين افزايش را ريشه‌يابي کنيم به دو عامل مي‌رسيم که يکي بحث اشتغال است؛ نگراني زوج‌هاي جوان از بيکاري مسئله مهمي است و به موضوع ديگر هم مسکن است؛ مسکن يکي از دغدغه‌هاي زوج‌هايي است که ازدواج مي‌کنند و مهمترين عامل بچه‌دار نشدن زوج‌هاي جوان هم مسکن است.

عارف ادامه داد: ما براي مسکن برنامه‌هاي خاصي را تحت عنوان مسکن ماندگار داريم؛‌ مسکن مهر پروژه خوبي بود اما چون در عمل با اشکالات مديريتي روبرو شد نتوانست پاسخگوي نياز باشد. بر همين اساس ما طرح‌هاي ويژه‌اي را در ارتباط مسکن فراهم کرده‌ايم و شعار ما هم مسکن براي همه است و اميدواريم با برنامه‌هايي که تنظيم مي‌کنيم به اين هدف راهبردي برسيم.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري، اظهار داشت: سؤالي که از من مي‌پرسند اين است که چرا کانديدا شده‌ام و همچنين مي‌پرسند که چرا در سال 84 که معاون اول رئيس‌جمهور بودم کانديد نشدم؛ در آن زمان احساس مي‌کردم که من وظيفه‌ام را انجام داده‌ام و حدود 30 سال در خدمت کشور بودم و در سنگرهاي مختلف خدمت کرده‌ام و آن زمان مناسبي بود که به دانشگاه برگردم و به کار علمي بپردازم چرا که در زمينه علمي موفق بوده‌ام و در رشته‌اي کار مي‌کردم که يکي از مزيت‌هاي کشور بود و در آن دانشجويان ممتازي را داشتيم لذا حس مي‌کردم که اگر برگردم و در سنگر دانشگاه خدمت کنم براي خودم و دانشگاه بهتر است. بر همين اساس در انتخابات حضور پيدا نکردم.

وي اضافه کرد: متأسفانه با جمع‌بندي که طي سالهاي اخير داشتم احساس کردم که بايد به ميدان بيايم؛ تجربه قابل قبولي را در سه دهه گذشته در بخش‌هاي مختلف مديريت کلان داشتم و همچنين ارتباط خوبي را با نخبگان دارم.

عارف ادامه داد: امروز شرايط کشور طوري است که نمي‌توانم شانه زير بار خالي کنم؛ بايد عقلانيت بر کشور حاکم شود و بايد از تصميمات مقطعي و موردي و غيرکارشناسي هم پرهيز شود و خرد جمعي حاکم شود و کشور را به سعه صدر اداره کرد و در چارچوب قانون مسير را طي کنيم.

عارف گفت: اجازه بدهيد در رابطه با سعه صدرم که زياد در مورد آن سؤال مي‌شود، چند مثال بزنم؛ بيشتر شنوندگان و بينندگان عزيز ما جوانان و دانشجويان ما هستند؛ من در شرايطي مسئوليت دانشگاه تهران را پذيرفتم که دانشگاه با مشکلات و گرفتاري‌هاي متعددي روبرو بود.

وي افزود:‌ در سال 73 اختلاف سياسي بين دو جناح چپ و راست آن زمان دانشگاه را در وضعيت خيلي متلاطمي قرار داده بود و دانشکده‌هاي دانشگاه با اعتصاب و درگيري روبرو بودند؛ در آذرماه 73 افتخار خدمتگزاري در دانشگاه به عهده من گذاشته شد که با تدبير و سعه صدر و نگاهي که به اداره امور داشتم و آن نگاه حرکت برد-برد بود و همچنين با پرهيز از گنده کردن اختلافات توانستم در طول حدود 6 ماه دانشگاه را به آرامش برسانم.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: وضعيت دانشگاه تهران در آن زمان طوري شد که دانشجويان چپ و راست در کنار هم با هم کار و زندگي مي‌کردند.

عارف اظهار داشت:‌ در‌ آن زمان ما جامعه اسلامي دانشجويان را که به اصطلاح يک جريان راست بود داشتيم که اين جريان نتوانسته بود از مديريت وقت دانشگاه مجوز بگيرد و با فضاي خوبي که در دانشگاه ايجاد شد انجمن اسلامي دانشجويان در کنار جامعه اسلامي فعاليت کرد و ما به جامعه اسلامي هم مجوز داديم.

وي ادامه داد: درگيري‌هايي در آن زمان در دانشگاه وجود داشت؛ البته دانشگاه بايد با نشاط باشد و اين موضوع گاهي براي مديريت دانشگاه اشکالاتي را ايجاد مي‌کند ولي من با سعه صدر با دانشجويان برخورد کردم.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري اضافه کرد: رياست يکي از دانشکده‌هاي دانشگاه تهران را بنده تغيير دادم و يک جريان دانشجويي با اين تغيير مخالفت کرد؛ در مراسم معارفه حدود 10 نفر از دانشجويان به صورت ناگهاني در اتاق شورا را باز کردند و شروع به برخورد تند کردند. که با سعه صدر با اين افراد برخورد شد و هيچ برخوردي با اين افراد نکرديم.

عارف ادامه داد: متاسفانه در چند سال گذشته برخوردهايي با دانشجويان شده و اين برخوردها، آنها را دلسرد کرده است.

وي سعه صدر را لازمه مديريت دانست و افزود: ما بايد بر روي مشترکات حرکت کنيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: نگاه مديريتي بنده همين است، يعني اگر رقيب من با من اختلاف 25تا 30 درصدي داشته باشد آن را علم نمي‌کنم، سعي مي‌کنم بر اساس مشترکات 70 درصدي حرکت مي‌کنم و اين اختلافات به تدريج کم مي‌شود و اين منش مديريتي من است.

عارف با انتقاد از ستاره دار شدن دانشجويان به دليل فعاليت‌هاي سياسي گفت: اين کار در شان دانشجو و دانشگاه ما نيست، ستاره دار کردن دانشجو بايد باي هميشه کنار گذاشته شود تا دانشجو در دانشگاه رشد کند و ما بر اين باوريم که دانشگاه کارخانه آدم سازي است و دانشجو بايد کارخانه آدم سازي را تجربه کند.

وي گفت: بايد در کنار فعاليت‌هاي علمي، فعاليت‌هاي فوق برنامه و اجتماعي را نيز پيگيري کنيم.

وي با بيان اينکه ما امروز با يک بحران روبرو هستيم، ادامه داد: البته هميشه پس از مدتي از بحران‌ها گذشته و به آرامش رسيديم.

عارف با اشاره به خاطره‌اي از سالهاي ابتداي انقلاب و کمبود ارز مرجع گفت: ما توانستيم در همان سالها اوضاع دانشجويي کشور را سامان دهيم به طوري که از ميان 150 هزار نفر دانشجوي خارج از کشور آن زمان، 70 هزار نفر واجد شرايط براي دريافت ارز مرجع شدند.

وي افزود: ما بعد از 5-6 ماه توانستيم اين بحران را حل کنيم. در هنگام بازگشايي دانشگاه‌ها در سال 60 نيز نگراني‌هايي در خصوص بازگشايي دانشگاه‌ها بود اما خوشبختانه با جديتي که ما به خرج داديم، با استفاده از تمام امکانات، توانستيم دانشگاه را بدون هيچ مشکلي باز کنيم.

وي افزود: در وزارت پست، تلگراف و تلفن نيز با همين وضع روبرو بوديم، در دوران اصلاحات و به خصوص زماني که من معاون اول بودم در اختلافاتي که بين دستگاه‌هاي مختلف پيش مي‌آمد سعي مي‌کردم آن را با کدخدامنشي حل کنم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: همچنين در اختلافات قوه مجريه با ساير قوا تلاش مي‌کرديم تا با کدخدامنشي اين مشکلات حل شود و الگويي از همکاري قواي مختلف ارائه کنيم.

عارف گفت: من آدم منظم و وقت شناسي هستم، در تمام جلساتي که شرکت مي‌کردم همه جلسات به موقع شروع مي‌شد، در حالي که در اکثر جلساتي که در کشور ما برگزار مي‌شود به خاطر تاخير مقام عالي رتبه، با تاخير شروع مي‌شود.

عارف در ادامه تصريح کرد: يکي از مهمترين رمزهاي موفقيت کشور موقع شناسي است و به وقت ديگران اهميت بدهيم و من در خودم اين توانايي را مي‌بينم.

عارف در ادامه تصريح کرد: من به عنوان عضو کوچکي از جامعه ايران به جوانان و ايران عزيز مي‌گويم که تنها راه نجات کشور، مشارکت همه جانبه در سرنوشت خودمان است.

وي افزود: من مي‌دانم که بخشي از نخبگان ما در سالهاي اخير با آسيب‌هايي روبرو شدند و بخش‌هايي از نخبگان ما به خاطر فعاليت‌هايي که در دانشگاه داشتند، ستاره دار شدند و تعدادي از اساتيد کشور نيز بازنشسته شدند و برخي از دوستان با بي‌مهري‌هايي روبرو بودند و اينها متاسفانه حوادثي بود که اتفاق افتاد.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: بايد با نگاه به آينده از گذشته عبور کنيم، ما هيچ راهي نداريم، ما بايد بدانيم که کشور خودمان را بايد با دستان خودمان بسازيم، سند چشم انداز ميثاق همه ما است.

عارف با بيان اينکه تحقق اهداف اين سند هيچ راهي جز همدلي ندارد، گفت: بايد با همدلي و استفاده از امکانات خوبي که در داخل کشور وجود دارد از همه پتانسيل‌ها براي ايجاد يک فضاي صميمي و دوستانه براي رسيدن به افق چشم انداز استفاده کنيم.

وي افزود: ما مي‌توانيم کشور را روي ريل تعالي و پيشرفت قراردهيم و پاسخگوي نيازهاي به حق مردم کشورمان باشيم.

عارف در پايان افزود: ما مي‌توانيم نرخ ازدواج را افزايش و طلاق را کاهش دهيم و اين در صورتي است که بتوانيم با هم باشيم و در همه صحنه حضور پرشوري داشته باشيم و به فرد اصلح راي دهيم تا شرايط کشور را به سمت اصلاح و پيشرفت هدايت کند.

غرضي: تورم کم و اشتغال بالا معرف يک دولت محبوب است

سيد محمد غرضي در ابتداي گفتگوي ويژه خبري، با بيان اينکه من هرگز از بتن انقلاب فاصله نگرفته‌ام، افزود: من رقيبي نداشته و با کسي هم رقابت ندارم و از اين کلمه استفاده معناداري نمي‌برم بلکه با هفت نفر ديگر همکاري مي‌کنم.

وي با اشاره به سوابق تحصيلي و کاري خود در پيش و پس از انقلاب اسلامي، درخصوص اينکه چرا در  عرصه انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري شرکت کرده است، گفت: من موقعيت کنوني را براي حضور خود در عرصه انتخابات موقعيت مناسبي دانستم به اين خاطر که در مجموعه اداري کشور، ياس و نااميدي بر تعدادي از افراد غلبه کرده بود و اين باعث شد تا من در عرصه انتخابات حاضر شوم.

وي بااشاره به شعار انتخاباتي خود مبني بر دولت ضد تورم اظهار داشت: دولت ضد تورم دولتي است که بيش از درآمد خود هزينه نداشته باشد و اي کاش که دستگاه‌هاي آموزشي ما و دستگاه‌هاي وسيع دانشگاهي ما مردم را با اين اصطلاحات آشنا مي‌کردند.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطر نشان کرد: در همه جاي دنيا دولت را در دو اصطلاح تعريف مي‌کنند، تورم و اشتغال. تورم کم و اشتغال بالا معرف يک دولت محبوب است، تورم و اشتغال هماهنگ يک دولت متوسط را به نمايش مي‌گذارد اما تورم بالا و بدون اشتغال تصوير بدي از دولت نشان مي دهد.

غرضي اظهار داشت: براي اينکه بفهميم برنامه چيست، بايد ابتدا هدف را مشخص کنيم. دولت‌هايي که پيش از اين بر سر کار آمدند هدف خود را مشخص نکردند، هدف تعريف شده، دولت تورمي به وجود آورده است يعني دولت‌ها دائما بيش از درآمد خود، هزينه داشتند که اين مسئله تورم سنگيني را به مردم تحميل کرده است و به اصطلاح به صورت افسارگسيخته هزينه کرده اند.

وي افزود: من مي‌گويم اگر 55 ميليون نفر پاي صندوقهاي راي حاضر شوند و به يک دولت ضد تورم راي بدهند، موضوع تورم به راحتي قابل حل است. اما اگر اين اتفاق نيفتد و اختلافات به وجود بيايد و اولويت‌هاي ديگري مطرح شود، همان روند گذشته ادامه پيدا مي‌کند.

غرضي ادامه داد: هدف دولتي که من آن را تشکيل خواهم داد اين است که به مردم گزارش مي‌دهم که درآمد و هزينه من فلان قدر است اگر هزينه بيش از درآمد باشد، بايد هزينه کم شود تا هزينه و درآمد يکسان شود. پس از مدتي درآمدهاي دولت بيشتر و بدهي‌هاي آن پرداخت مي‌شود.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطر نشان کرد: در 100 سال گذشته نسل ما در چنبره تورم گرفتار شدند و سوختند اما انشاالله از اين به بعد مردم به دولت‌هايي راي نخواهند داد که با تورم کشور را اداره کنند.

وي افزود: هميشه دولت‌ها با بودجه هاي مختلفي مواجه بودند به جاي اينکه بودجه را با درآمد و به بيان بهتر درآمد را با هزينه متعادل کنند با فشار هزينه ها را افزايش دهند و کافي است تا جلوي اين هزينه‌هاي اضافي گرفته شود.

غرضي اظهار داشت: من در بيست سال سابقه کاري خود در پست‌هاي مختلف هيچ وقت تا درآمدي نداشتم، هزينه نمي‌کردم و سوابق بسيار خوبي در اين زمينه دارم.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: کافي‌ست تا مغز رئيس دولت مانند رايانه کار کند و هزينه‌ها و درآمدها را متعادل کند، پيدا کردن وزرايي که با اين کار موافق باشند و همراه کردن مجلس با اين کار، بسيار ساده است چرا که امروز کارد به استخوان همه رسيده و مي‌بينند که دولت متورم اساس جامعه را متزلزل مي‌کند، بنابراين همانطور که مشاهده مي شود تورم با اين سرعت افزايش پيدا کرده و بايد به سرعت پايين بيايد.

وي افزود: ما نبايد هزينه‌اي بکنيم که معادل آن خدمتي به مردم ارائه نکنيم. اگر دولت هزينه‌هايي را به همراه آورد و معادل آن به مردم خدماتي را ارائه نکرد، اين کار گريبان دولت را خواهد گرفت.

غرضي در پاسخ به اين سؤال که اولويت شما کاهش هزينه‌هاست يا افزايش درآمدها، اظهار داشت: بايد ديد که هزينه‌ها کجا کارآمد است و درآمدها کجا مي‌تواند افزايش يابد و بدون فشار به مردم اين کار را انجام داد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم تصريح کرد: بخش‌هاي خوبي در جامعه وجود دارد و بايد همه آنها را اداره کرد به شرط اينکه ارزش پول ملي را حفظ و تورم را کم‌کم به سمت پائين نزول دهيم و اين کار در اقتصاد ايران ميسر است.

وي با بيان اينکه در ايران هر 10 نفر يک بشکه نفت در روز مصرف مي‌کنند، يادآور شد: در آمريکا هر 15 نفر يک بشکه نفت مصرف مي‌کنند و حال بايد گفت که چرا اقتصاد آمريکا پرقدرت است اما ما اينچنين نيستيم که در واقع جواب اين است که آنها به مصرف جهت داده‌اند و در اين مسير لازم نيست به مردم فشار آوريم.

غرضي بر همين اساس به مديريت‌هاي انساني، پولي، مالي و تکنولوژي اشاره و اضافه کرد: اين مديريتها وجود دارد اما از همه اينها غفلت شده است.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه برنامه شما در رابطه با موضوع کاهش ارزش پول ملي چيست، افزود: اگر بيش از درآمد دولت هزينه کند پول ملي ضعيف مي‌شود و اگر معادل درآمد دولت هزينه کند پول ملي تثبيت مي‌شود.

وي درباره انتخاب استانداران که به مردم واگذار مي‌شود، گفت:‌ 33 سال است که 330 استاندار در کشور استاندار مي‌شوند و در واقع هر سال 10 استاندار عوض مي‌شود؛ ما 31 استان داريم و هر دولتي آمده استانداران اولين قربانياني بودند که عوض مي‌شوند.

غرضي با بيان اينکه عمر هر استانداري بين يک تا سه و نيم سال است، افزود: يک استاندار براي تهران، قم و يا ايلام انتخاب مي‌شود و ظرف دو سال از هيچ يک از منابع آن استان آگاه نخواهد شد، بنابراين يک کار روتين انجام داده و بعد از مدتي کنار مي‌رود و هيچ اثري از وي در جامعه نمي‌ماند.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم بر همين اساس به دو کشور فرانسه و آمريکا اشاره کرد که در آنها بين 100 تا 1000شهر آباد وجود دارد و گفت: اين مسئله به دليل اين است که مردم خود استانداران را انتخاب مي‌کنند و مدت حضور آنها نيز چهار سال و نيم است.

وي با تأکيد بر اينکه تمام ابزار هدايت استان در دست استانداران قرار دارد، گفت: استاندار در واقع به اين روشي که مي‌گويم مرجع مردم مي‌شود و اختيار اصلي اين است که استاندار ماندگار شود.

غرضي با بيان اينکه بيش از 10 طرح دارم تا هر استاني خود تصميم‌گيرنده و مردم در اين راستا اقدام کنند، گفت: مردمي که استاندار را انتخاب مي‌کنند وي را مجبور خواهند کرد که امنيت ملي و کار عمراني نيز انجام دهد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با بيان اينکه يکي از نمايندگان مجلس روزي مي‌گفت که وزير آموزش و پرورش بايد به فلان مدرسه رسيدگي کند، افزود: اين مسائل مربوط به استاندار است و بايد از طريق او اقدام شود.

وي با تأکيد بر اينکه بايد وزرا را از کار فيزيکي منع و در واقع از مقررات نويسي و ابلاغ به استانداران استفاده کرد، افزود: بايد تقسيم قدرت کرد و از کار فيزيکي جلوگيري کرد. دولت و مجلس نظارت بر امور اجرايي داشته باشند.

غرضي در پاسخ به سؤالي در مورد چگونگي تقسيم تهران به شش بخش گفت: در دولت‌هاي گذشته خيلي از استان‌ها را تقسيم کردند که اين کار با پيشنهاد دولت و مصوبه مجلس انجام مي‌گيرد؛ وقتي که استان‌ها بين نيروهاي ستادي توزيع مي‌شوند به سرعت آباد خواهند شد.

وي افزود: استان تهران حدود 10 ميليون جمعيت دارد و زماني که يک انتخابات در آن برگزار مي‌شود مردم بايد 30 نفر را انتخاب کنند، چون تهران بزرگ است.

غرضي ادامه داد: ما تهران را به شش واحد که در هر کدام به صورت مستقل تصميم‌گيري مي‌شود تقسيم مي‌کنيم؛ اگر به شش قسمت تهران را تقسيم کرديم مردم در هر منطقه 5 نماينده انتخاب مي‌کنند و مردم نمايندگانشان را خواهند شناخت.

غرضي گفت: با 30 نفر شوراي شهر نمي‌توان شهر تهران را اداره کرد چرا که تهران گرفتاري زيادي دارد و مشکلاتي مثل کارتن‌خواب‌ها در آن وجود دارند و در کل هزينه شهر بسيار بسيار زياد است و وارداتش به مراتب از صادراتش بيشتر شده است.

کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد: در تهران اشتغالي که بتواند جوانان را به کار گيرد وجود ندارد؛ تکنولوژي‌هايي مثل دولت الکترونيک و نسل چهار و پنج موبايل و اينترنت فقط در شهرهاي بزرگ مي‌تواند اشتغال وسيع ايجاد کند.

غرضي اضافه کرد: الآن وقتي به شهرداري يا استانداري تهران مي‌رويم بايد از يک کارمند بپرسيم که بايد چه کار کنيم در حالي که در دنيا همه اين موارد به دستورالعمل‌هايي که بر روي سايت قرار گرفته تبديل شده است.

غرضي ادامه داد: شهر بايد از يک شهر مصرفي به شهر توليدي تبديل شود و براي اين بايد شهر را کوچک کرد، چرا که با 10 ميليون نفر نمي‌توان شهر را اداره کرد ولي با 2 ميليون مي‌شود اين کار را انجام داد.

غرضي در پاسخ به سؤالي گفت: من در دوران مسئوليتم به شدت پيگير جلوگيري از تورم‌زايي بودم؛ وقتي پول از دولت مي‌گيريم يعني از فقرا پول گرفته مي‌شود و همان پول است که هزينه مي‌شود.

وي ادامه داد: در دوره سالهاي 46 به بعد به قدري شبکه برق را توسعه داديم که امروز بيش از 20ميليون مشترک داريم که به دولت ماليات هم مي‌دهند و ما اين کار را در وزارت نفت هم پيگيري کرديم و در مخابرات هم همين روش را انجام داديم.

غرضي تأکيد کرد: به اعتقاد من دولتي که تورم ايجاد مي‌کند دستش در جيب فقرا است و جايگاه عدالت اين است که اول دست دولت از جيب فقرا قطع شود.

غرضي با بيان اينکه ادامه رويکرد تورمي آسيب به فقرا است، گفت: من نمي‌خواهم با اين حرفها دل کسي را خالي کنم اما در پي 100 ساله گذشته اين ملت با تورم زندگي کرده است اما کساني که مي‌خواهند راي بدهند به اين نکته توجه کنند که اگر هر کسي مي‌خواهد دولت را اداره کند بايد بگويد که در چهار سال آينده دلار را با چه قيمتي تحويل خواهد داد.

وي افزود:بايد بگويد که چه مقدار هزينه خواهد کرد و هزينه کردن دولت خرج کردن از جيب فقرا است.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوالي درباره ادامه فعاليت‌هاي هسته‌اي و همچنين بحث سياست خارجي و فعاليت‌هاي هسته‌اي اشاره کرد و گفت: ما يک ملت صلح طلب و متکي به خودمان هستيم که آمريکايي‌ها مي‌گويند که اين ملت 250 سال است با هيچ ملتي نجنگيده است از اين رو ما هيچ مسئله‌اي با دنيا و کشورهاي اطراف خودمان نداريم، آمريکا و ايران دو کشور صاحب قدرت هستند و اتفاقي که بين اين دو کشور روي داده است اين است که آمريکايي‌ها دولت مصدق را سرنگون کرده اند و ملت ايران 25 سال بعد جواب آمريکايي‌ها را دادند.

وي افزود: زماني که امريکايي‌ها ديدند که دست آنها از ايران کوتاه شده است جنگ هشت ساله را به راه انداختند. هشت سال عليه ما تدبير جنگ کردند و چيزي به دست نياوردند.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: آمريکايي‌ها بعدها با اشغال عراق و افغانستان به دنبال ضربه زدن به ما بودند چرا که شعار نه غربي و نه شرقي به شدت براي امريکايي‌ها کشنده است.

غرضي گفت: اما آمريکايي‌ها در هر دو جا اقتدار سياسي و اقتصادي خود را از دست دادند و من مي‌گويم مذاکره تنها در صورتي مي شود که تعامل در ميدان عمل حاکم باشد.

وي افزود: هم اکنون آمريکا‌يي‌ها در منطقه سوريه به دنبال تضعيف ما هستند، ما از سوريه حمايت مي‌کنيم و محکم هم روي آن ايستاده هستيم.

وي ادامه داد: اينکه امريکايي‌ها تصور کنند که با برنامه هسته‌اي ما عقب نشيني مي‌کنيم بيهوده است ما خطايي نکرديم، ما به دنبال پيشرفت هستيم اما آنها مي‌گويند که ممکن است در آينده شما بمب هسته‌اي بسازيد.

وي با اشاره به کشتار مردم خوزستان از سوي عراق و عدم اجازه از سوي حضرت امام(ره) براي تلافي اين مسئله گفت: ما مي‌گوييم که بمب اتمي موافق مذهب ما نيست و رهبر ما نيز آن را اعلام کرده است اما آنها مي‌گويند که شما در آينده به دنبال چنين چيزي هستيد و بايد در اينجا باج دهيد.

غرضي گفت: ما هيچ وقت مذاکره نمي‌کنيم بلکه مي‌ايستيم و تعامل مي‌کنيم هر زمان آمريکايي ها از گرفتاري‌هايي که بر ملت ما درست مي‌کنند پشيمان شدند در آن موقع به دنبال مذاکره خواهيم بود.

وي افزود: هر دولتي که بخواهد با امريکا‌يي‌ها مذاکره کند عمر بسيار کوتاهي خواهد داشت.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در خصوص راهبرد خود براي مبارزه با فساد گفت: تمامي فساد ناشي از مقرراتي است که از دولت تصويب مي‌شود، فساد سيستمي ناشي از دولت است.

غرضي گفت: زماني که دولت بخشي کشور را اداره مي‌کند تعداد زيادي خواهان پيدا مي‌شودکه به دنبال سهم خود هستند، تمام دولت‌ها گرفتار اين مسئله هستند وتصور کردند که اگر بخشي عمل کنند، مثلا حزب خود را وارد دولت کنند و متخصصان را بيرون بريزند مي‌توانند به موفقيت برسند با شکست روبرو شدند.

از همين رو است که تورم قابل کنترل نيست و پرده پوشي‌هاي زيادي وجود دارد.

وي افزود: شما زماني مي‌توانيد دولت را از افرادي که طمع دارند خالي کنيد که تمام فعاليت‌ها در چشم مردم باشد. اين فسادها ناشي از بخشي نگري، دوستي نگري و حزب نگري است.

وي در ادامه با اشاره به اينکه نظام جمهوري اسلامي بزرگترين قدرت سياسي است گفت:  کساني که فکر مي‌کنند اين ملت از سر انقلاب گذشته و نهضت مشروطه و ملي شدن صنعت نفت و انقلاب را فراموش کرده است اشتباه مي‌کند. هر کسي که به فکر اين باشد که بخواهد از اين مسير انقلابي خارج شود خودش ساقط مي‌شود.

قاليباف: نيازمند اصلاح جدي در ساختار اداري و اجرايي کشور هستيم

محمدباقر قاليباف در برنامه «انتخاب ايراني» در بيان انگيزه خود براي حضور در عرصه انتخابات گفت: من به عنوان يک ايراني هميشه اين دغدغه را داشته‌ام که چگونه دين خود را به مردم و کشورم و به دينم ادا کنم و در راه افتخارآفريني براي کشورم انجام وظيفه کنم.

وي ادامه داد: اگر امروز اين توفيق را به دست آوردم که اين اعتماد براي من به وجود آمده است و در مسئوليت‌هاي گذشته که اين فرصت را براي من فراهم کرده، به برکت مردم همين کشور و امکانات مادي و معنوي کشور است و به برکت انقلاب اسلامي است که اين فرصت را براي من فراهم آورده است.

اين کانديداي انتخابات يازدهمين دوره رياست‌جمهوري اظهار داشت: انقلاب اين فرصت را داد تا اين ظرفيت فراهم شود که من امروز در اينجا حاضر باشد.

وي با بيان اينکه در چنين شرايطي کشور ما با مشکلاتي نيز روبروست، گفت: وظيفه من است تا در شرايطي که اين مردم اين فرصت را براي من فراهم کرده‌اند و امروز همين مردم نيازمند کمک هستند، به کمک آنها بيايم و اين کار وظيفه من است و نه منت.

قاليباف خاطرنشان کرد: کشور ما طبق آمار و ارقام از نظر منابع انساني نسبت به ساير کشورها از امتيازات ويژه‌اي برخوردار است. اگر امروز بگوييم که ايران بهشت معادن است و ظرفيت‌هاي بسياري در حوزه اقتصادي در کشور ما وجود دارد، حرف اغراق‌آميزي نگفته‌ايم.

وي افزود: واقعيت اينست که وقتي به اين ظرفيت‌ها نگاه مي‌کنيم مي‌بينيم که مردم ما در کنار اين استعدادها با مشکلاتي در حوزه اقتصادي مواجه هستند و کارنامه قابل دفاعي در حوزه اقتصادي با مشکلات موجود نداريم.

وي ادامه داد: من فکر مي‌کنم در اينجا حلقه گم‌شده‌اي وجود دارد به نام مديريت که من معتقدم بايد به اين موضوع توجه کنيم که تا بتوان از ظرفيت‌هاي موجود استفاده کرد.

قاليباف ادامه داد: استفاده از اين ظرفيت‌ها نيازمند اصلاح جدي در ساختار اداري و اجرايي کشور است. نيازمند اين است که نخبگان ما در تصميم‌سازي و تصميم‌گيري تأثيرات جدي داشته باشند و در متن تصميمات قرار داشته باشند نه در حاشيه. جداي از اينکه فرد نخبه در داخل کشور و يا در خارج از کشور ساکن باشد. مهم اين است که دغدغه حل مشکلات کشور را دارم مهم آن است که قلب وي براي کشورش مي‌تپد و براي عزت و سربلندي اين کشور دغدغه دارد.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري اظهار داشت: من احساس کردم که با سابقه اجرايي و مديريتي که دارم و با آشنايي که در اين زمينه دارم مي‌توانم در شرايط سخت کنوني به مردم عزيزمان کمک کنم و در واقع دين خود را به کشور و مردمم و به نظام جمهوري اسلامي ادا کنم.

قاليباف در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه خود را تا چه اندازه ملزم به رعايت چارچوب‌هاي برنامه پنجم توسعه و سند چشم‌انداز مي‌دانيد، اظهار داشت: در اکثر کشورهاي دنيا روابط سياسي و اداره کشور مبتني بر حرکت‌هاي حزبي است آنجا حزب‌ها نيز با برنامه حرکت مي‌کنند.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم اضافه کرد: برنامه مدوني دارد طراحي و پيش‌بيني مي‌کند و وقتي هم که دولت را اداره مي‌کند با يک برنامه مشخص تشکل حزبي اين کار را انجام مي‌دهد.

وي يادآور شد: چه در آسياي دور، چه در اروپا و چه در قاره آمريکا عمدتاً کشورها به اين شکل حرکت مي‌کنند اما ما در کشور حزب و فعاليت‌هاي حزبي داريم اما حزب‌هاي ما بر اساس حرکت نمي‌کنند و در واقع برنامه‌محور نيستند.

قاليباف تصريح کرد: برنامه‌اي براي اجراي بخش‌هاي مختلف در عرصه‌هاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي ندارند و بيشتر فعاليت سياسي دارند و اين يکي از ضعف‌هاي ما به شمار مي‌رود که امروز اين ضعف را با سندهاي بالادستي جبران کرده‌ايم.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم افزود:‌ کشور امروز داراي يک برنامه و سند چشم انداز براي 1404 است و براساس آن سند سياست‌هاي کلي تنظيم شده و اين سياست‌هاي کلي براي يک دوره بيست ساله که سند چشم انداز را تحقق دهد توسط نخبگان کشور تهيه و مراحل تصويب خود را طي کرده است.

وي ادامه داد: بعد از سند چشم انداز سند 5 ساله تهيه مي‌شود که دولت که به صورت لايحه آن را تنظيم مي‌کند تقديم مجلس کرده و مجلس بعد از کار کارشناسي آن را تصويب و براي اجرا به دولت ابلاغ مي‌کند و ما ظرف حزبي خود را با اين اسناد بالا دستي که همه اينها در چارچوب ميثاق ملي که قانون اساسي است مسير خود را انجام مي‌دهد.

قاليباف تصريح کرد: طبيعي است بنده نيز برنامه‌اي که تحت عنوان پيشرفت و عدالت با کمک نخبگان و صاحبنظران با تجربه در اين زمينه تنظيم کرده ام خارج از سند چشم انداز و برنامه پنج ساله نيست.

اين نامزد رياست جمهوري يازدهم در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چه برنامه‌اي براي رفع مشکلات اقتصادي داريد و راهکار شما براي کنترل و برگرداندن ثبات قيمت ارز که امنيت رواني را براي مردم داخل و خارج کشور دارد، ارائه مي‌دهيد، افزود: هموطنان ما به موضوع مهمي اشاره کردند و چالش اقتصادي مهمترين چالش امروز کشور ماست به قدري وسيع است که عزيزان خارج از کشور را نيز تحت تأثير قرار داده است.

وي ادامه داد: بخش قابل توجهي از مردم ما براي ادامه تحصيل، يا براي درمان و سفر و سياحت از کشور خارج شده‌اند وقتي نوسان نرخ ارز را مي‌بينيم به شدت در برنامه‌ريزي آنها تأثيرگذار است و حق دارند به اين نکته اشاره کنند.

قاليباف اضافه کرد: مهمترين برنامه بنده و اولويتم بازگرداندن آرامش و ثبات به اقتصاد کشور است که اين برنامه به صورت بسيار مدون و در يک زمانبندي مشخص براي دو سال صورت گرفته تا اين اتفاق رخ دهد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم بر همين اساس روش کار خود را توضيح داد و گفت: در اولويت اول تثبيت نرخ ارز را داريم و ابتدا بايد ثبات در نرخ ارز شکل بگيرد تا بتوان ارزش پول ملي و بحث مربوط به توليد و هدايت نقدينگي را به سمت اولويت‌هاي اقتصادي برد چرا که اقتصاد بدون رونق و رشد اقتصادي امکان‌پذير نيست.

وي افزود: بايد تلاش کنيم از تصميمات خلق‌الساعه فاصله بگيريم و اينگونه نباشد که در هر هفته و هر ماه يک سياست و تصميم جديد به مجموعه وارد کنيم؛ امروز افزايش نقدينگي داريم که اين تورم را به جامعه وارد کرده و متأسفانه امروز در شرايطي قرار داريم که اين تورم توأم با رکود است.

قاليباف يادآور شد: ما ناگزيريم اين رکود را بشکنيم و وارد عمليات رونق اقتصادي شويم که از دو راه ممکن است؛ يک راه اينکه مجدداً نقدينگي را به بازار کار وارد کنيم که اين خود تورم است. از اين رو اين کار درستي نيست و مهم اين است که ما اين نقدينگي را بايد هدايت و کنترل کرده سپس به سمت اولويت‌هايي برود که چه در کشاورزي و صنعت مورد توجه است، انجام شود.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم افزود: مطمئن هستم اين برنامه مدون شده و قدرت اجرايي که وجود دارد و همراهي که تيم همکار بنده مي‌کنند و همراهي خوب مردم که اين اعتماد نسبت به بنده از سوي مردم وجود دارد چرا که سابقه مختلفي در کشور داريم در شش ماهه اول حتماً مردم ما چه در داخل و چه خارج از کشور تثبيت، ثبات و آرامش و کنترل گراني را که ببينند.

وي افزود: قطعاً در اين شش ماه روند نزولي قيمت‌ها در کالاهاي اصلي و در تثبيت نرخ ارز براي همه هموطنان ارمغان اول دولت ما خواهد بود.

قاليباف اظهار داشت: مسئله مربوط به هسته‌اي يک بحث حقوقي و يک بحث زيست محيطي و يک بحث سياسي دارد.

وي افزود: به اعتقاد من اينکه ايران حق قطعي خود را در اين انرژي بداند تا ايران از اين انرژي استفاده کند و بتواند در بخش‌هاي مختلف از اين انرژي بهره بگيرد. مشکلي ندارد و البته ممکن است که دنيا يک نگراني داشته باشد که ما اين نگراني را بيشتر سياسي مي‌دانيم چرا که ايران همکاري با آژانس را هميشه داشته است.

قاليباف ادامه داد:چون با ما يک موضع گيري سياسي دارند و اين موضع گيري به جوهره انقلاب برمي‌گردد ما بايد به برخي مسائل توجه کنيم؛ انقلاب اسلامي با ظلم مبارزه مي‌کند و اجازه نمي‌دهد که ديگران منافع او را ببرند.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: ملت ما هيچ گاه در طول تاريخ حاضر نشدند که عزتشان را زير پا بگذارند؛ حتي اگر شده مردم با يک تفنگ ساده هم مقابل دشمن بايستند اين کار را انجام دادند و هيچ گاه مسائل اقتصادي باعث نشده که ملت عزتش را زير پا بگذارد.

قاليباف ادامه داد: ايراني‌ها دو ويژگي برجسته دارند يکي اينکه همه آنها توحيد را قبول داشته و دارند و ديگر اينکه ايراني‌ها هميشه نشان داده اند که در مقابل سرزمينشان هر زياده خواهي که حاضر شود، از جان و مالشان مي‌گذرند.

وي تاکيد کرد: دشمنان ما بايد بدانند که هر چيزي را مي‌توانند از ما بگيرند به جز عزتمان، بر همين اساس بايد در سياست خارجي بايد عزتمان را حفظ کنيم.

قاليباف گفت: در مسئله هسته‌اي ما از يک طرف بايد گفتگوها را ادامه دهيم و ضمانت‌هاي لازم برقرار باشد و از طرف ديگر هم آنها نمي‌توانند بگويند که ما از اين انرژي استفاده نکنيم.

وي ادامه داد:به هر حال برخي از اين مسائل در حوزه لابي‌ها حل مي‌شود و همه چيز در ميز مذاکره رو در رو حل نمي‌شود و بايد در پشت ميزهاي مذاکره و لابي‌ها و گفتگو‌ها به طور جد از همه ظرفيت‌ها استفاده کرد.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در خصوص مسائل داخلي کشور هم اظهار داشت: ميثاق ملي ما قانون اساسي است؛ من اين انتقاد را دارم که دولت‌هاي گذشته شايد در آغاز کارشان خيلي توجه به تحقق بندهاي متعدد قانون اساسي نداشتند، يعني بخش‌هايي از قانون اجرا مي‌شد و بخش‌هايي از آن هم مغفول مي‌ماند.

وي اظهار داشت: همه ايراني‌ها چه در داخل و چه در خارج بدانند که همه بندهاي قانون اساسي مورد توجه ما است، مخصوصا فصل سوم که به حقوق ملت برمي‌گردد.

شهردار تهران ادامه داد: نبايد از اين موضوع غافل شويم که خود ملت هم حقوقي دارند که دولت بايد پاسخگوي آن باشد؛ اصل 19 قانون اساسي که به حقوق اقوام اشاره دارد از جمله مسائلي است که بايد مورد توجه قرار گيرد؛ همچنين ما حق نداريم بر اساس قانون به حريم خصوصي افراد وارد شويم چرا که هر انديشه‌اي در کشور آزاد است.

اين کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: هتک حرمت در قانون اساسي ما ممنوع است و حتي در حق مجرم زنداني هم نمي‌توان هتک حرمت کرد.

وي گفت: ما شهروند درجه يک و دو نداريم و لذا قانون اساسي مبناي اساسي ما است و بنده متعهد هستم که آن را اجرا کنم چرا که ما با همين قانون نامزد مي‌شويم و در معرض آراي قرار مي‌گيريم و در مجلس هم به همين قانون قسم ياد مي‌کنيم که آن را اجرا کنيم.

قاليباف اظهار داشت: مابراي اعتمادسازي اولين کاري را که بايد انجام دهيم اين است که حقوق ملت را پاسخگو باشيم و قانون را در اولويت اجرا بگذاريم.

قاليباف با تأکيد براينکه تحريم‌ها اثرگذار هستند، گفت که البته اثرگذاري تحريم‌ها آنگونه که مورد تأکيد قرار مي‌گيرد، نيست.

وي معتقد است که آثار تحريم‌ها در داخل و خارج کشور متفاوت است و به گفته وي آثار تحريم‌ها در داخل کشور کمتر است چرا که سو و ضعف مديريت نيز در داخل احساس مي‌شود.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري با بيان اينکه قدرت آمريکا آنقدر زياد نيست که بتواند تمام دنيا را تحريم کند، گفت: ما مي‌توانيم تدابير درستي در داخل براي احياي سياست‌ها صورت دهيم که نمونه بارز آن پروژه‌هاي بزرگي در تهران مانند پروژه‌هاي صدر و نيايش است که جزو افتخارات مهندسي کشور در دنيا محسوب مي شود.

قاليباف اضافه کرد: در خارج از کشور به خاطر برخي رفتارهاي غير منطقي و ظالمانه توسط برخي کشورها که حقوق شهروندي را رعايت نمي‌کند مشکلاتي براي هموطنان ما درست شده است.

وي اينگونه رفتارهاي برخي کشورها در مورد شهروندان ايراني را نگاه تبعيض‌آميز دانست و گفت: اين رفتارها در کشورهايي صورت مي‌گيرد که ادعاي دموکراسي و حقوق بشر دارند.

شهردار تهران افزود: بر اين باورم که مسئولان جمهوري اسلامي از هر ايراني در هر کجاي دنيا که هستند فارغ از گرايشات آنان به صرف اينکه ايراني هستند، دفاع مي‌کنند. بنابراين بايد با افزايش قدرت ملي، تأثيرگذاري در ديپلماسي داشته باشيم که به تبع آن از حقوق شهروندان‌مان در کشورهاي ديگر دفاع بهتري کنيم.

قاليباف در پاسخ به پرسش بينندگان مبني براينکه سياست خارجي شما چگونه است و چه تغييراتي در سياست خارجي کنوني خواهيد داد، گفت: ما بايد ببينيم که چه توقعي از سياست خارجي داريم چرا که معتقدم سياسي خارجي بايد منافع و امنيت ملي را تأمين و تضمين کند.

وي با بيان اينکه بايد دفاع از هويت ملي و انقلابي ما باشد، خاطرنشان کرد: عزت و هويت ايرانيان بايد در سياست‌هاي خارجي حفظ شود.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري با تأکيد براينکه رئيس جمهور يا رئيس دولت براساس قانون اساسي نمي‌تواند براي سياست خارجي تصميم نهايي بگيرد، اظهار داشت: سياست خارجي برآيند مجموعه حاکميتي است و بقيه قوا همچون مقننه و قضاييه و براساس قانون مقام معظم رهبري نيز در آن نقش دارند. بنابراين با تغيير يک رئيس دولت تغييرات اساسي در رويکردهاي سياست خارجي اتفاق نمي‌افتد.

قاليباف به سياست خارجي ديگر کشورهاي جهان اشاره و تصريح کرد: در برخي از کشورهاي اروپايي و ديگر کشورها مي‌بينيم که سه دهه است که هيچ تغييري در سياست خارجي رخ نداده است.

قاليباف با اشاره به اينکه سيستم‌هاي اداري کشور بسيار فرسوده است، گفت: هم در حوزه تکنولوژي و ابزار و هم حوزه نرم‌افزار دچار اين مشکل هستيم.

وي افزود: فرايند انجام کار يک فرايند کهنه‌اي است و يکي از برنامه‌هاي بنده تحول اساسي و تغيير در حوزه مديريت است.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري در ادامه سخنان خود با اشاره به سابقه فعاليتش در نيروي انتظامي گفت: در نيروي انتظامي در کنار کارهاي فرهنگي نوسازي و توجه به کرامت انساني و اهميت دادن به حق مردم جزو کارهايي بود که انجام شد.

قاليباف گفت: امروز در شهرداري تهران نيز همين مسئله در دستور کار قرار گرفته است. در حوزه شهرسازي، مفاسد و رانت‌هاي اطلاعاتي يکي از برنامه‌هاي جدي ما بوده است و يکي از مهم‌ترين مسائلي که در دولت مورد توجه قرار مي‌گيرد ايجاد يک دولت چابک و هوشمند با استفاده از دانش و فناوري و توجه به بخش خصوصي است.

وي افزود:‌دولت در ايران بسيار بزرگ است و بيش از اندازه در امورات مردم دخالت مي‌کند. در بعضي از جاها مقرر شده است که دولت بايد به بخش خصوصي و تعاوني توجه کند اما دولت روز به روز بزرگتر مي‌شود دولت بايد کوچک، اصلاح و هوشمند شود.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري ادامه داد: در دولت آينده اگر کسي مفسده کرد به شدت با وي برخورد شود تا ديگران جرأت چنين کاري نداشته باشند و ما شاهد تخلفات بزرگ در کشور نباشيم.

قاليباف در پاسخ به سؤالي درباره اينکه چقدر با مشکلات ايرانيان خارج از کشور آشنايي داريد، گفت: مشکلات ايرانيان خارج از کشور براي ما محترم است. بعضي از ايرانيان خارج از کشور براي مدت کوتاه به سفر رفتند و برخي نيز آنجا مقيم هستند و برخي نيز براي کارهايي همچون کارهاي اقتصادي، ادامه تحصيل و درمان به خارج از کشور سفر مي‌کنند. امروز که در شهرداري تهران هستم ارتباط بسيار نزديکي در حوزه‌هاي فرهنگي با ايرانيان خارج از کشور داريم.

وي افزود: يکي از مهم‌ترين مسائل بحث سرمايه‌گذاري ايرانيان خارج از کشور است. برخي از آنها نگران بازگشت به داخل کشور هستند اما متأسفانه سيستم‌هاي سخت بروکراسي در کشور وجود دارد که بايد اصلاح شود و من با اين مسائل آشنا هستم. اين را وظيفه دولت مي‌دانم که به تمام دغدغه‌هاي آنان کمک کنيم.

قاليباف در پاسخ به سؤال ديگري درباره تأمين ارز لازم براي ايرانيان خارج از کشور گفت: يکي از مهم‌ترين فرصت‌هاي هر کشوري منابع انساني و نخبگان آن کشور است. امروز بخشي از نخبگان به صورت مرتب در حال رفت و آمد هستند من رفت و آمد را کار مفيدي مي‌دانم چرا که براي کسب و علم و دانش بايد رفت و آمد داشته باشند مهم اين است که ايراني هر کجا است قلبش براي ايران و سرزمين ايران بتپد.

وي افزود: طبيعي است که اگر اين ارتباط برقرار شود فوايد بسيار زيادي براي کشور خواهد داشت يکي از دلايل حضور من اين است که به برخي از نابساماني‌ها در خصوص ارتباط ايراني‌ها و خارجي‌ها پايان دهيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري با اشاره به مشکلات ناشي از نوسانات ارزي گفت: ما بايد به نوسانات ارزي پايان دهيم تا دانشجويان دچار مشکلات ارزي نشويم.

قاليباف در ادامه سخنان خود درباره بحث حقوق معلولين گفت: بحث مربوط به سلامت و جان انسان‌ها موضوعي نيست که هيچ انساني حق تعلل را درباره آن داشته باشد. بخشي از ايرانيان براي درمان به خارج از کشور سفر مي‌کنند که موضوع ارز براي آنها اهميت زيادي دارد.

وي افزود: زماني که کميسيون پزشکي بيماري و ضرورت سفر درماني وي را براي خارج از کشور تأييد مي‌کند بايد نيازمندي‌هاي مادي و پوشش بيمه‌اي را فراهم کنيم.

اين کانديداي يازدهمين دوره رياست جمهوري ادامه داد: يکي از برنامه‌هاي قطعي ما اين است که هزينه درمان بيش از 30 تا 35 درصد به خانواد‌ه‌ها تحميل نشود.

قاليباف همچنين در ادامه از اراده جدي خود براي کمک به معلولان و همچنين رفت و آمد معلولين در سطح شهرها در پاسخ به سؤال يکي از ايرانيان خارج از کشور خبر داد.

وي در پايان افزود: براي من مهم‌ترين موضوع اين است که عزت و افتخار ايراني را در هر کجاي دنيا که زندگي مي‌کنند با افزايش قدرت ملي و قدرت تأثيرات خود حفظ کنيم و اين مسئله در اولويت کاري من قرار دارد.

منبع:فارس

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html